Годишен хороскоп за зодия Овен

ОВЕН (21 март – 20 април)

През първите месеци на новата година ще бъде относително спокоен период за представителите на тази зодия. През това време се препоръчва да се решават най-сериозните случаи и въпроси, свързани преди всичко със семейството, недвижими имоти, творческите дейности, както и проблемите с вашите деца.

Този период може да се използва за начало на нови дейности, но само в краткосрочен план, така че да можете да ги завършите в близко бъдеще. През първата четвърт на 2011 са вероятни нови запознанства, ярки романтични срещи, В отношенията ще се появи повече огън и страст. По това време можете да обсъждате важни въпроси с членове на вашите семейства и да вземете решения, важни за всички. Следващите месеци работата ще бъде по-интензивна и напрегна­та.

Тази година е противоречива и променлива за Овните. Бъдете внимателни с колегите си. Уважавайте инициативата на околните, адаптирайте се към обстоятелствата. Рабо­тата ви е затруднена през повечето време? Е, значи е дошъл моментът да си дадете почивка. В началото на пролетта на Овните няма да им се налага да се ограничават с радостите в живота, би­ло то прекарване на един хубав отпуск или получаване на дивиденти от инвестиции. Ус­пешно ще бъде влагането на средства в се­мейни и домашни проекти. Не забравяйте да купите също така подаръци за себе си и за своите любими хора.

В средата на лятото ще бъде актуално връщането на дългове­те. По-добре ще бъде да се подготвите за то­ва своевременно, за да не ви се стори, че ви идва като гръм от ясно небе. Още повече, че всичко това ще бъде гарнирано и с повише­на емоционалност. В края на юли на Овните ще се наложи да проявят сдържаност по от­ношение на работата и кариерата си. За да не излезе ситуацията извън контрол, фоку­сирайте се върху една основна цел. Желез­ният самоконтрол ще ви помогне да издър­жите на ударите от страна на външни обсто­ятелства.

Тази година при Овните са вероятно изга­ряния и наранявания, те могат да страдат от главоболие и мигрена. За щастие, депреси­ите при Овните минават бързо и без следа, те почти не се подават на униние. В първите месеци на пролетта дихателната гимнастика и за­ниманията с йога ще ви помогнат да поддър­жате организма си в тонус. Тези, които оби­чат да поработят на вилата или във вилния парцел трябва да избягват излишното нато­варване на ръцете и раменете си. Не вдигай­те тежко! Ако почувствате дискомфорт и не­приятни усещания в стомаха – болка, паре­не – постарайте се да не се увличате по теж­ки и пикантни храни, пийте повече минерал­на вода и се въздържайте от употребата на спиртни напитки. Края на летото е подходящо време за лечение и протезиране на зъбите. Добре е да изчистите ка­мъните и шлаките. Тези, които имат предраз­положение към УНГ заболявания, трябва да избягват течението. Старайте се в горещото време да не се увличате много по хладните напитки и сладоледа. Голяма е вроятността да хванете остър ринит или ангина. Намерете време тази година да посетите някой воден басейн, но нека не е морето и жаркото слънце, а по-добре някоя планинска рекичка.